Aethor - Nebo na ELEMENTE?

Aethor je svet rozkladajúci sa mimo čas a priestor a dostať sa za jeho brány dokážu len zosnulé duše obyvateľov ELEMENTA. Aethor pozostáva z menšieho ostrova a vysokej veže, ktorá v sebe skrýva štyri portály do štyroch svetov, kam sa zosnulí obyvatelia uberajú na večný odpočinok. To, do akého sveta sa napokon vyberú, závisí od náboženstva, ktoré počas života vyznávali. 

 

Trocha technických informácií:

• Pokiaľ bude Tvoja postava počas hry dlhodobo neaktívna, alebo sa rozhodneš hru ukončiť, nájdeš sa v jednom zo štyroch svetov vedúcich z Aethoru (podľa náboženstva, ktoré si si vybral/-a pri registrácii) 

• Ak sa rozhodneš vrátiť do hry, môžeš svoju postavu oživiť zo stránky Aethoru s tým, že príde o všetky hviezdičky aktivity a peňažná kapacita sa vráti do pôvodnej hodnoty 5 zl.

 

Štyri svety Aethoru:

Napriek tomu, že ide o posmrtný svet, nájdu sa na ELEMENTE aj takí, ktorí sa do neho pokúšajú preniknúť pomocou vlastného vedomia - ide o psychické, nie fyzické spojenie, ale predsa. Po tom, čo na ELEMENTE posledné roky silnie pôsobenie Mágie je možné nájsť stále viac a viac kňazov, ktorí ovplývajú touto schopnosťou. Hovorí sa, že sa s ňou však musí každý narodiť, inak sa získať nedá. Kňazi ju potom po dlhé roky cvičia do dokonalosti a mnohým sa spojenie s Aethorom a jeho štyrmi svetami nakoniec aj tak nepodarí. Najúspešnejšími sú Khariánski kňazi, ktorí majú k Mágii najbližšie, pokúsiť sa o to však môže každý kňaz. O samotných svetoch sa vie veľmi málo a sú len z malej časti prebádané [keďže nejde o priamu návštevu sveta a spojenie zväčša dlho nevydrží]. 

osatokaoshirotongzenshaghi.jpg by djahal
EREA [Endirárske náboženstvo]

Charakteristika: rozľahlý zelený ostrov stojaci na vysokých útesoch, ktoré obklopuje priezračné a tiché more. Je to miesto pokoja a harmónie, ktoré vyznávajú Endirárci už počas života. Je to teda dokonalý raj.

Fauna a flóra: možno tu nájsť rozmanité druhy exotických kvetín a najmä stromov s pestrofarebne zafarbenými listami. Po ostrove pobehujú štíhle tvory podobné jeleňom, so striebornou srsťou a diamantovými parohami, jedny z mnohých nezvyčajných tvorov, ktoré tu možno nájsť.

Preklad zo Starého jazyka: [erea] : pokoj, harmónia, súzvuk, dokonalá vyrovnanosť

 

EREWHATT [Iriánske náboženstvo]

Charakteristika: ostrov vypínajúci sa nad morom podobne ako Erea. Možno tu nájsť vysoké skalné útvary rozosiate po celej pevnine a - samozrejme - lietajúce skaly vo vnútrozemí, ktoré vidno z kraja útesov ako malé, pohybujúce sa bodky.

Fauna a flóra: ostrov je plný lietajúcich stvorení pripomínajúcich vtáky s dlhými chvostami červenej farby a mohutným zlatým zobákom. Stavbou tela pripomínajú fénixy, vzácne tvory z ELEMENTA. Čo sa rastlinstva týka, zatiaľ jedinou objavenou kvetinou je vysoká dvojmetrová rastlina pripomínajúca ľaliu, ktorá v noci svetielkuje. V jej blízkosti sa zdržiavajú malé, chlpaté stvorenia a žijú pod jej listami.

Preklad zo Starého jazyka: [erewhatt] : sloboda, nespútanosť

 

SORRAINA [Khariánske náboženstvo]

Charakteristika: miesto, o ktorom sa hovorí, že sa v ňom zrodila Mágia a preniká stadiaľ do ELEMENTA, kde vyviera zo zeme a pôsobí vo vzduchu. Ide o magickú, tajomnú krajinu, plnú zelených lúk a ľadových hôr, popretkávaných prúdmi riek. Nachádza sa tú veľké množstvo Magických kameňov, či už voľne sa nachádzajúcich, alebo ako súčasti rôznych sôch, stĺpov, či monumentov, ktoré sú rozosiate po celej krajine. 

Fauna a flóra: okrem Magických kameňov je tu hojný výskyt Magických stromov, v ktorých sa Mágia hromadí. Po lúkach sa preháňajú stáda koní s hustou bielou srsťou a čiernymi parohami, v horách možno nájsť vlkov väčších než človek s farebnými pruhmi na srsti a vo vode riek pláva veľké množstvo svetielkujúcih rýb. 

Preklad zo Starého jazyka: [sorraina] : starobylý názov pre Mágiu

 

MYRETTH [Maardiánske náboženstvo]

Charakteristika: rozľahlý, zalesnený ostrov s lúkami, džunglou a vodopádami.

Fauna a flóra: Myretth je (až na pár miest, kde sa rozprestierajú lúky), celý pokrytý zalesnenou plochou, či džunglou, v ktorej sa nachádzajú rôzne druhy rastlín, akou je napríklad priesvitná orchidea vysoká ako človek. Známymi sú aj lietajúce hríby, ktoré sa lenivo vznášajú vo vzduchu. Čo sa týka fauny, možno tu nájsť stvorenia pripomínajúce skríženého jeleňa so stromom - väčšina zvierat túto schopnosť používa na maskovanie. Keď sa cíti v ohrození, tvári sa, že je strom (:D).

Preklad zo Starého jazyka: [myretth] : les, lesný

 

Bude sa dať Aethor navštíviť ako ostatné lokácie v hre?

Možno. Ak bude čas. Táto myšlienka sa mi veľmi pozdáva, ale nechcem nič sľubovať. Na heslo do Aethorskej návštevnej knihy by potreboval hráč najprv absolvovať základné vzdelanie za kňaza a samotná šanca, že by sa mu podarilo do Aethoru vstúpiť, je veľmi nízka - keďže ide o obrovskú vzácnosť.

To, či bude Aethor a jeho štyri svety rozsiahlou lokáciou s niekoľkými návštevnými knihami a miestami, ktoré môže hráč navštíviť, je teda zatiaľ nanajvýš otázne.

Komentáre

:)

Teda Ambie, nestíham sa čudovať :-) parádne to je, len ešte mi napadá jedna otázka... bude aj niečo ako peklo? Ako keď bude niekto vyslovene "padouch" (sry za čechizmus, neviem ako to adekvátne preložiť do slovenčiny) tak že by bolo niečo ako... "temné" miesto pre posmrtný život, alebo tak nejak... neviem to dobre vysvetliť, ale hádam chápeš :-D

Re::)

Jop, napadlo ma to, ale povedala som si, že si radšej zvolím motív raja, lebo kto by sa tam chcel vybrať, kebyže to všetko vyzerá ponuro. :D

Love it ♥

All, teraz s tebou musím z časti súhlasiť a z časti nie. Začnem tým, v čom sú moje názory odlišné: Je to viac než len dobrý nápad a pekný článok. Je to úplne... dokonalé ღ Keby ste ma niekto videli, keď som tento článok čítala, asi by ste sa od smiechu váľali po zemi [dobre, tak to nie. asi by ste od smiechu všetci pomreli] :'D Ja som tým bola taká nadšená, že som skoro zamdlela [teraz ale fakt príliš preháňam].
A aby som sa dostala aj k tomu, s čím s All súhlasím, tak sa už na sebe prestanem rehotať jak šalená a napíšem to tu. Som tiež [viac-menej egoisticky] za to, že náš Myretth je najlepší :3 A ak niekedy [dúfam, že to nebude tak skoro] na ELEMENTUM prestanem chodiť, Keiruška bude mať kde spokojne odpočívať. Ktovie, či sa od tých jeleňostromov nenaučí tak perfektne zamaskovať :D
Každopádne, je to úplne skvelo-fantas-total úžasné, nemám k tomu viac čo povedať [to iste ツ].
Dada^^

Priam "Bohovské" :DDD

Veľmi dobre spracované - či obrázkovo alebo obsahovo :)).
Veru, musím povedať, hneď ako som si čítala EREWHATT [Iriánske náboženstvo] tak mi to trošičku pripomenulo náš úžasný Delagh'an :DD (Iriánske náboženstvo pôvodne pochádza z Delagh'anu)

:)

Pekný článok a vkusne vybrané obrázky. Som Maardiánskeho vyznania a myslím si, že náš svet je najlepší. :3 Budem rada, keď moja postava, Allannia, zomrie ako starenka a dostane sa na prekrásny Myretth, kde je všetko pokojné. :) Dobrý nápad... ;)
-Alluš

Re::)

Heh, tak to ja som zasa za Sorrainu. :3

Pridať nový príspevok