Felini, Kabadu

Ahojte,

Prinášam vám historicky prvý článok o Móde a spôsobe obliekania na ELEMENTE. :) Týka sa rasy Felini a Kabadu, jej alternatívy so zmiešanou krvou. V článku rozoberiem dva hlavné typy odievania - bežný odev a odev vyššie postavených vrstiev.

Felini - bežný odev:

Keďže Felini sú mrštnou a rýchlou rasou, ktorá sa dokáže bez problému pohybovať v korunách stromov, sukne by im iba zbytočne zavadzali (nehovoriac o tom, že drvivá väčšina z nich sa venuje šermu), preto ženy sukne takmer nikdy nenosia a nahrádzajú ich prispôsobivými nohavicami, ku ktorým nosia topánky s mäkkou, no pevnou podrážkou vhodnou na beh, či mrštné šplhanie po stromoch. Nohavice dopĺňajú jednoduchými opaskami z viacerých kusov vylisovaných kovov (zväčša medi, či bronzu). Nenosia tuniky s dlhými rukávmi, ale jednoduché, upnuté vrchné oblečenie, zväčša bez rukávov. Väčšina pokožky tak zostáva odhalená, čo využívajú najmä jedinci obdarení rozsiahlimi zvieracími motívmi, ktoré pokrývajú ich telo. 

Čo sa týka vlasov, upravujú si ich do praktických účesov, aby im nezavadzali. Medzi mužmi aj ženami sú veľmi populárne vrkoče, či už v jednom počte alebo aj po niekoľkých pároch. Taktiež sú obľúbené aj farby na tvár, zväčša v čiernej, či hnedej farbe, prípadne aj v iných zemitých odtieňoch.

Felini - vznešenejší odev:

Napriek tomu, že väčšina žien nenosí sukne, sú medzi nimi obľúbené dlhé šatky so strapcami uviazané na krátkych kožených nohaviciach, ktoré sukne nahrádzajú a jednak nezabraňujú v pohybe. Šatky bývajú zdobené rôznymi vzormi a doplnené menšími, kratšími kusmi látok uviazanými okolo pásu. Tie majú zväčša na strapcoch pripevnené rôzne zvonivé doplnky, ktoré pri chôdzi ticho cinkajú. Šatky sa dedia z matky na dcéru a mnohé z nich majú v rodinách vysokú hodnotu.

Odev býva zväčša doplnený rôznymi doplnkami v podobe náramkov, nátepníkov, či náhrdelníkov z uschnutého lístia, či lesných plodov. Vzácne sú vykované náhrdelníky z medi, či cínu. Vrchný odev býva opäť v zemitých farbách a zväčša jednoduchej farby, aby ladil so šatkou, ak má na sebe pestré vzory a naopak. Felini majú zvyk ozdobovať si svoje oblečenie vtáčími pierkami [ktoré nájdu, nie vytrhnú], konárikmi, či lístkami.

Ženy si svoje vlasy nechávajú zväčša rozpustené - práve preto, že príslušníci vyšších vrstiev zväčša nepotrebujú praktický účes, ale chcú sa čo najviac ukázať. U mužov to je, samozrejme, rovnaké.

Komentáre

Krása

Ambie, tento článok sa ti vážne podaril. :) Veľmi sa mi páči a uvítala by som aj Snežného elfa so Sidari. :)

Re:Krása

Ďakujem. :) Uvidím aké budú výsledky ankety. ;)

Re:Re:Krása

Super článok a prispela som aj v Ankete aj keď som sa rozhodovala- Nočný elfovia by boli tiež super ale predsa som sa rozhodla za svoju rasu :)

Pridať nový príspevok

Anketa

O ktorej rase by ste si chceli prečítať článok najbližšie?

Dračí ľud 10 1%
Človek 9 1%

Celkový počet hlasov: 731