Mellakar

 
• Lokácia: ???

• Quest: Treasure Hunt (Mellakarova kliatba)

• Rasa: Sindari

• Náboženstvo: Khariánske

Mellakar sa narodil ako syn človeka a snežnej elfky. Jeho otec bol veľmi mocný mág - pyromancer, so záľubou v ohnivých kúzlach. Keď jeho syn dospel a objavil v sebe nadanie na Mágiu, prirodzene túžil, aby sa uberal tým istým smerom. Mellakar si však vybral vodné kúzla (nazývané aj ľadové), išiel tak v stopách svojej matky, ktorú nesmierne miloval. S otcom sa kôli tomu často hádal, až medzi nimi vznikla neprekonateľná priepasť. 

Počas jedného dňa Mellakarov otec podpálil ich dom, keď sa zvrtol jeden z jeho experimentov. Pri požiari zomrela Mellakarova matka, čo malo na následok udalosti, ktoré sa stali o niekoľko rokov potom. Mellakar znenávidel svojho otca, aj ohnivé kúzla, ktoré praktizoval. V snahe pomstiť svoju matku uvrhol na Iskadriu kliatbu, ktorá o niekoľko rokov so sebou priniesla na rozpálené púšte prvé snehové vločky, a o pár dní na to, aj vysoké záveje snehu. Výsledkom bol hlad, rabovanie a neúprosný chlad, ktorý mnohí riešili naozaj radikálne - podpaľovaním vlastných domov.

Hráčovi sa nakoniec podarí kliatbu odvrátiť (podľa toho, akú možnosť na konci Treasure Huntu zvolí) a sám sa rozhodne, ako naloží s Mellakarovým osudom. Aj napriek tomu sa však hlavný účel kliatby naplní - Mellakarov otec uhorí pri požiari, ktorý sám založil. Hráč sa o tom dozvedá hneď na začiatku, kedy mu dievča Mae rozpráva o osude svojho otca, ktorý zhorel, keď zapaloval ich dom v snahe trochu sa ohriať - je to vlastne tá istá osoba, Mae sa však nikdy nedozvie, že Mellakar je jej nevlastný brat.

Hoci Mellakar pôsobí ako tradične záporný hrdina, netreba sa na všetko pozerať hneď čiernobielo, ale zamyslieť sa nad dôvodom, prečo sa rozhodol vykonať to, čo vykonal. :)

Komentáre

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok