Spoločníci ELEMENTA : I. Mačky/tigre

Sihenidor mi pred pár dňami poslala návrh na vylepšený systém spoločníkov, podľa ktorého si budete môcť vybrať medzi jednotlivými druhmi zvierat, pričom každý z nich bude prinášať určitú výhodu. Tí, čo už spoločníka majú, si budú môcť pravdaže ešte raz vybrať spomedzi ponuky spoločníkov [nemajte strach, bude celkom pestrá]. Za ten čas si budete môcť v jednotlivých článkoch prečítať základné charakteristiky pripravovaných spoločníkov. Prajem príjemné čítanie.

 

Mačka/tiger je samostatné, pomerne nedôverčivé zviera, keď si však k niekomu vytvorí puto, je to puto veľmi silné a vie byť nesmierne verná/-ý. Mačky a tigre v ELEMENTE sú najcitlivejšie na vnímanie mágie. S týmto spoločníkom postava získa schopnosť vycítiť prítomnosť mágie. (Táto možnosť sa dá využiť len v prítomnosti daného spoločníka tým, že sa ho postava dotkne)

 

I. I. Druhy mačiek

A.)  Snežná eskadrijská mačka

Toto plemeno je považované za najpokojnejšie plemeno zo všetkých plemien. Mačky z tohto plemena sú znášanlivé s kľudnou povahou. Sú veľmi inteligentné, mnohé často komunikujú so svojim majiteľom a často napodobňujú správanie nás ľudí. Nie je im cudzia taká vlastnosť ako žiarlivosť, prípadne tvrdohlavosť. Poznajú svoje meno a reagujú naň. Sú medzi nimi aj také, ktoré svoju náklonnosť prejavujú svojmu majiteľovi, že ho jemne hladkajú po tvári.

 

B.)  Kráľovská palácová mačka

Je to polodlhosrsté plemeno, huňaté, otužilé s dvojitým kožuchom. Plne sa prispôsobilo chladnému prostrediu. Je inteligentná, hravá, priateľská. Miluje ľudí a veľmi nástojčivo si vyžaduje lásku a dostatok priestoru. Jej spevavé pradenie, nežný dotyk nosom si určite podmaní nejedného z nás. Je zvedavá, čulá, temperamentná a je výborný lovec až do jej staroby. Je neuveriteľne pružná. Odnaučiť a zakázať jej skákať, šplhať sa je zbytočná strata času.

 

C.)  Delagh'anská sivá mačka

Nazýva sa niekedy aj Si-Sawat (voľne preložené ako mačka prinášajúca šťastie). Je to prítulná mačka a má rada pozornosť a ľudí. S ostatnými mačkami vychádza dobre, ale niekedy môže žiarliť. Je to veľmi inteligentná mačka - ľahko ju naučíte aportovať a chodiť v postroji. Má veľmi melodický hlas a rada sa "pozhovára“. Má rada šplhanie, je živá a aktívna.

 

D.)  Valdská lesná mačka

Sú to veľmi aktívne, hravé, inteligentné mačky a majú veľmi veľkú potrebu spoločnosti a pozornosti. Sú rafinované a dôvtipné. Ťažko znášajú samotu. Najvýraznejším znakom plemena sú škvrny.

 

E.)  Dračia mačka

Patrí medzi najstaršie známe plemená mačiek. Tieto mačky sú temperamentné, sebavedomé, zvedavé a hravé. Veľmi rady sa šplhajú. Neznášajú samotu a vyžadujú značnú pozornosť svojich majiteľov. Nie sú neprimerane hlučné a obľubujú telesný kontakt. Niektoré jedince majú vrodený talent otvárať dvere, aportovať predmety a rady sa učia rôzne kúsky. Väčšina rada cestuje.

 

I. II. Druhy tigrov

A.)  Tinaliaský tiger

Na rozdiel od iných mačkovitých šeliem tieto tigre milujú vodu a radi sa v nej kúpu. Vedia výborne plávať a sú schopné prekonávať aj niekoľko kilometrové prekážky.

 

B.)  Mai'renský tiger

Tieto tigre vyhľadávajú chladné oblasti. Ich ideálom je zasnežená krajina. Dokážu prežiť vo veľmi nízkych teplotách. Avšak teploty nad 20 stupňov sú pre nich nebezpečné.

 

C.)  La Pu'olský tiger

Sú najmiernejšej povahy a majú najhebkejšiu srsť zo všetkých mačkovitých šeliem. Majú radi pokoj a ticho. Príliš veľký hluk ich dokáže znervózniť.

 

D.)  Cytheriasský tiger

Tieto tigre majú radi rozľahlé priestranstvá a horský terén. Majú radi samotu, prípadne prítomnosť čo najmenšieho počtu zvierat/osôb v okolí.









A na záver jeden obrázok, ktorý som si jednoducho nemohla odpustiť. ;3

Dúfam, že sa vám článok páčil, v blízkej dobe očakávajte pokračovanie.













Spracovanie: Sidhenidor, úprava: Amber Girl

Komentáre

Úžas ♥

Ahojky!
Veľmô sa mi páčia tie ilustračné obrázky k zvieratkám a zaujali ma hlavne ponuky mačiek. :) Nápad je veľmi podarený, popisy k jednotlivým druhom tiež a ten konečný obrázoček s dráčikom je ňuňatý. :33
Mala by som však ešte niekoľko otázok...
Budú sa pridávať do hry aj iné druhy zvierat? Ako napríklad psy, vlky, sovy...
Ak mám spoločníkov, ktorí nie sú nijak zvláštny, ale rada by som si ich nechala, poprípade ak by sa zaviedli nejaké nové plemená vlkov, či sovičiek, bola by možnosť zameniť ich? Alebo si ich môžem nechať takých, akí sú?
-Ďakujem, All
PS: Posielam aj nejaké obrázky do "Pošli svoj nápad", tak ak budeš mať čas, pozri si. :)

Re:Úžas ♥

Ospravedlňujem sa za gramatickú chybu. Ambie, nezabi ma prosím... xD

Re:Re:Úžas ♥

Ahoj,All :-) bude veľmi veľa druhov zvierat.Čoskoro pribudne článok o fretkách a psoch :-) Svojich spoločníkov si budeš môcť vybrať nanovo z tých,čo tu budú.Teraz dávame len články ako "ochutnávku" toho,čo chceme zaviesť do hry,až budeme mať aj obrázky k jednotlivým plemenám a druhom :-) Bude si z čoho vyberať,neboj ;-)

Re:Re:Re:Úžas ♥

Ďakujem za odpoveď. :) Dobre, spoločníkov si nejak vyberiem... Dúfam... :)
Ak by ste potrebovali pomôcť s článkom, alebo s niečím, som tu pre Vás. :)

Re:Re:Re:Re:Úžas ♥

:3 úžasný článok :)
Inak, bude medzi druhmi spoločníkov aj netopier ?? Lebo ja sa môjho Pierra vzdať nechcem :D

Re:Re:Re:Re:Re:Úžas ♥

Spoločníkov som navrhla tak,aby nik nemusel o toho svojho prísť :-) takže áno,budú

Re:Re:Re:Re:Úžas ♥

Články už mám hotové :-) len ich nechceme uverejniť naraz....dokopy to má asi 20 strán :-D jediné,čo ešte treba,je niekto,kto vie kresliť grafiku v pc,aby tých spoločníkov znázornil...

Pridať nový príspevok