Spoločníci ELEMENTA : II. Fretky/Psy

Fretky a psy sú veľmi učenlivé zvieratá a verní spoločníci. Fretky a psy v ELEMENTE dávajú hráčovi schopnosť rýchlejšie sa učiť nové zručnosti, čo sa dá využiť hlavne v škole pri štúdiu. Ku každej novonaučenej zručnosti sa hráčovi pripočíta +1 bod.

 

II. I. Druhy fretiek

Commission: Ferrets by Twarda8

A.)   Quaterijská fretka

Je to zviera s milou povahou a zvrhlým zmyslom pre humor. Veľmi rada hryzie a človeka poslúchne len ak vie, že z toho bude mať niečo aj ona.

 

B.)  Failonská fretka

Táto fretka je najväčší spáč zo všetkých zvierat vôbec. Prespí denne asi 20 hodín. No tie zvyšné 4, čo je hore, stoja za to. Je veľmi zvedavá a drzá.

 

C.)  Carnijská ostrovná fretka

Carnijská ostrovná fretka má veľmi citlivý čuch. Dokáže vycítiť akékoľvek zviera či človeka na veľkú vzdialenosť. Jej obranou je neuveriteľne silný zápach.

 

D.)  Tredónska morská fretka

Toto plemeno fretky má neskutočne rado hrabanie rôznych tunelov. Na materiáli nezáleží. Vyhrabú dieru do všetkého, do čoho sa vyhrabať dá.

 

E.)   Lycalienska fretka

„Profesionálny zlodej“. Tak toto pomenovanie dokonale vystihuje túto fretku. Žiadna taška pred ňou nie je v bezpečí. Kradne najmä všetko, čo sa leskne.

 

F.)   Severská lesná fretka

Táto fretka je do slova a do písmena „kúsok živého ľadu“. Teplota jej tela prirodzene nepresahuje hranicu 0°C. Špecifická je tým, že ak jej je príliš teplo, kýcha snehové vločky.

 

II. II. Druhy psov

A.)  Khaarsky pastiersky durič

Je to inteligentný, všestranne talentovaný a neúnavne pracovitý pes. Tento psí „workoholik“ je považovaný za najpracovitejšie plemeno vôbec. Je samostatný, skromný, vytrvalý, húževnatý a zároveň ľahko ovládateľný. Má silnú väzbu na pána a vyžaduje jeho neustálu prítomnosť, ktorú demonštruje tým, že ho chce sprevádzať úplne všade.

 

B.)  Južný lovec

Ak hľadáte úplne rovnocenného psieho partnera, môže byť Južný lovec tou správnou voľbou. Títo psi svojich pánov milujú, ale takmer nikomu nedovolia rozhodovať o ich živote. Južný lovec je skrátka slobodomyseľný pes, ktorý od svojho pána vyžaduje takmer rovnaký rešpekt, aký svojmu pánovi sám preukazuje.

 

C.)  Cantasský pes

Cantasský pes  sa vyznačuje priateľskou a pokojnou, vyrovnanou povahou. No touto charakteristikou nie je paleta jeho dobrých vlastností vyčerpaná. Musíme sa v každom prípade zmieniť i o jeho inteligencii, spoľahlivosti a oddanosti. Vo svojej pôvodnej vlasti bol vysoko ceneným pomocníkom pri hľadaní pocestných, ktorí sa stratili.

 

D.)  Eldusiamský pes

Eldusiamské psy sú nesmierne inteligentní, učenliví a pracovití. Je to tiež značne odvážne plemeno, avšak so sklonom veľmi silno citovo priľnúť k svojmu pánovi. Sú pomerne otužilí.

 

E.)   Cantabrian

Je to bezpochyby tvrdý pes, avšak jeho tvrdosť spočíva predovšetkým v schopnosti ignorovať vlastnú bolesť, a to ako pri možnom zápasu s iným zvieraťom, tak treba v prípade choroby. Okrem toho je to veľmi oddaný a prítulný spoločník.

 

F.)   Iskadrijský levý pes

Je to samotársky, introvertný pes. Býva veľmi nedôverčivý voči cudzím ľuďom. Tento pes si vyberá len jednu osobu, na ktorú sa úplne naviaže. Kvôli tejto povahovej vlastnosti ho volajú aj „psom jedného pána".Veľmi miluje svoju slobodu, je nezávislý, nerád sa podriaďuje a nenechá sa do niečoho nútiť. Hoci vyzerá ako plyšový medvedík, nie je to maznáčik pre deti, lež hrdý, dôstojný a uzavretý pes. Okrem toho je veľmi pokojný, ale aj veľmi ostražitý.

 

G.)  Secerský hájový pes

Je veľmi inteligentný a rád sa učí novým veciam. Možno ho vycvičiť na akékoľvek účely. V jeho charaktere dominuje zvedavosť a prítulnosť. Nebýva agresívny ani plachý. Miluje ľudskú prítomnosť.

 

H.)  Tarosská doga

Tento pes je preslávený svojou inteligenciou a výbornými schopnosťami strážcu. Je silný, bystrý, útočný, vyniká ostražitosťou. Voči cudzím môže prejavovať ostražitosť a nedôveru. Svojmu pánovi je úplne naklonená a veľmi oddaná. Príznačnými pre toto plemeno sú živosť, čulosť, inteligencia a mimoriadna vnímavosť, rovnako aj odvaha a vytrvalosť. Je to tiež pes veľmi náchylný na chlad.

 

I.)  Ibissus

Nie je to žiaden potichu sa prikrádajúci pes. Naopak, rád na seba upozorňuje a hlasno šteká. Pri poľovačke sa to od neho aj vyžaduje. Ibissus je považovaný za veľmi odolného, ostražitého a milovania hodného psa.

 

J.) Strandeward

Dobromyseľný, veselý, hravý, tvrdý sám k sebe, tvrdohlavý, inteligentný, verný, prítulný, ostražitý, ochranársky a pozorný pes, dobrý strážca. Má dobrý čuch, preto je veľmi vhodný na stopovacie, lavínový, strážny a obranársky pes. Tento vyrovnaný, skôr pokojnejší pes má spravidla trpezlivú a rozvážnu povahu.

 

K.)  Pustovný pes

Spoločný život a práca s týmto plemenom je pre človeka príjemná. Pustovný pes je veľmi inteligentným zvieraťom s rýchlymi reakciami. Je veľmi usilovný, prispôsobivý a poddajný. Vyznačuje sa veľkou prítulnosťou a vernosťou

 

L.)   Pawasský ostrovný pes

Mimoriadne rýchly, mocný a vytrvalý poľovný pes. Pretože ho od nepamäti chovali vo svorkách, je nezvyčajne znášanlivý voči ľuďom i voči iným zvieratám, ale trochu nezávislý a tvrdohlavý.

 

M.)  Tendhurel

Tento pes je veľmi temperamentým a vášnivým. Je húževnatým a vytrvalým lovcom. Tento poľovný pes je veľmi inteligentný tvor, ktorý prejavuje radosť z učenia sa.

 
N.)  Kráľovský dvorný pes

Veľmi mocný, pritom však pokojný a vyrovnaný pes priateľskej povahy. Hoci nie je agresívny, v prípade potreby vie tvrdo a nekompromisne zasiahnuť.

Komentáre

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok