Spoločníci ELEMENTA IV. : Orly/jastraby

Orly a jastraby sú majestátne tvory s výborným zrakom. Sú to perfektní lovci a dokonalí stratégovia. Orly a jastraby v ELEMENTE dávajú možnosť získať špeciálnu schopnosť, ktorú získa žiak na konci štúdia (okrem schopnosti pre svoj odbor) na univerzite (na Doul´ghane – nekromancia, na Eremii – mágia pohybu, na Mythriene – magické byliny) .

IV. I. Druhy orlov

A.)  Orol kráľovský

Je to veľmi vznešený a mierny vták. Veľmi rád sa nosí na pleci majiteľa a zlieta z neho len keď má na to dôvod. Svojmu majiteľovi je oddaný a dokáže ho surovo brániť pred každým, ak majiteľ nepovie inak.

 

B.)  Orol útesový

Je to najobratnejší a najrýchlejší letec. Patrí k najväčším vtákom ELEMENTA a je veľmi spoľahlivý. Mnoho ľudí ho používa na doručovanie súrnej pošty radšej ako sovy či holuby. Dokáže na veľmi dlhý čas zadržať dych pod vodou. V nej je takmer rovnako obratný ako vo vzduchu.

 

C.)  Orol lesný

Tento orol má rád prítmie lesa. Dokáže byť veľmi trpezlivý, no neradno si ho pohnevať, pretože je veľmi tvrdohlavý a ak mu niekto ublíži, dokáže ho prenasledovať aj ranený, kým ho nenájde a neoplatí mu rovnakou mincou.

 

D.)  Orol bielohlavý

Tohto dravca môžeme vidieť najčastejšie v chladnejších oblastiach. Je veľmi prieberčivý či v jedle alebo výbere majiteľa a ak sa mu niečo nepáči, dá to veľmi hlasne najavo. Je veľmi vytrvalý a má veľkú silu v zobáku. Dospelý jedinec dokáže prehryznúť pancier korytnačky.

 

IV. II. Druhy jastrabov

A.)  Jastrab červenooký

Tento dravec miluje horúce prostredie. Vyhovujú mu púšte, či teplé útesy sopiek. Bez vody dokáže prežiť veľmi dlho. Podľa starej legendy ELEMENTA tieto vtáky prišli zo záhrobia počas vojny spolu s temnými silami.

 

B.)  Jastrab sový

Tento jastrab má veľmi citlivé uši a vie byť veľmi pohotový. Je hravý a málokedy má zlú náladu. Rád sa necháva maznať.

 

C.)  Jastrab simeionský

Tento horský vták sa rád divá na všetko s nadhľadom. Je to jeden z tých vtákov, ktorí lietajú tak vysoko, ako oblaky. Je to dobrý a pokojný spoločník, ktorý nemá rád, ak je položený nižšie než osoba (alebo zviera), ktorá s ním komunikuje.

 

C.)  Jastrab snežný – albín

„Biely umelec“. Tak ho volajú obyvatelia Eskadrie. Tento nádherný biely vták s obľubou ozobáva ľad. Mnohokrát sa tak stane, že z ľadu vyseká zaujímavé abstraktné dielo. Jeho „sochami“ sú posiate celé kilometre Studených plání. Ak ho túžite mať ako spoločníka, nezabudnite ho zásobovať dostatočným množstvom ľadu.

Komentáre

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok