Spoločníci ELEMENTA IX. : Líšky/Zajace

Commission: Storm Fox by Culpeo-Fox

Líšky a králiky sú vrtké a prefíkané stvorenia. Ťažko ich polapiť či prekabátiť. Tieto zvieratá v ELEMENTE prinášajú hráčovi možnosť cestovať (viď stajne a prístavy) za polovičnú cenu.

IX. I. Druhy líšiek

A.)  Snežná líška

Jej srsť je v zime hustá a dlhá, bielej alebo sivobielej farby. Letná srsť je krátka a menej riedka, sivej alebo čiernej farby. V zime jej snehobiela srsť slúži ako dokonalé ochranné sfarbenie. V lete srsť zhnedne alebo zosivie, aby sa líška ľahšie skryla medzi kameňmi a rastlinami. Je to veľmi verný spoločník s jediným partnerom na celý život.

 

B.)  Líška lesná

Sfarbenie je plavo šedastočervené, čo sa úplne zhoduje s farbou pôdy. Hodí sa práve tak pre les listnatý, ako ihličnatý, pre les nízky alebo vysoký a rovnako pre pastviny ako polia a skaliská alebo kamenistú pôdu. Opatrne sa blížiacu líšku nemožno ani spozorovať, práve preto, že celé jej okolie je podobne sfarbené ako ona, takže s ním splýva. Má širokú škálu hlasov – až 8 rôznych oktáv na základe ktorých možno spoznať, čo chce.

 

C.)    Kha'arska lúčna líška

Je najrozšírenejším zástupnom divo žijúcich šeliem. Je ale veľmi plachá, preto, hoci je dosť rozšírená, sa ju dá spozorovať voľne len zriedka. Ako spoločník je vysoko nedôverčivá voči cudzím ľuďom.

 

D.)  Líška piesočná

Má rada krajinu, kde nie je tráva príliš vysoká, ale možno ho zahliadnuť aj v zarastenejších krovinách. Nepriehliadnuteľné sú veľké uši, ktoré sú schopné zachytiť aj ten najslabší zvuk. Vďaka nim si dobre udržiava stálu telesnú teplotu, pretože má proti iným živočíchom rovnakej veľkosti väčší povrch tela. Je jediným psom, ktorý sa živý hlavne hmyzom, ktorý tvorí až 80 % jeho potravy. Najradšej má termity a pochutná si aj na škorpiónoch, pretože je proti ich jedu odolná, či na kobylkách.

 

E.)  Simeionská jaskynná líška

Jedná sa o vzácny a málo známy druh. Je drobná s pomerne dlhou a hustou srsťou. Je extrémne plachá a svoj život trávi najmä na slnečných úbočiach skál. Oproti ostatným líškam je tiež veľmi tichá.

 

F.)  Tinaliaská líška

Je prevažne nočný živočích s výnimočne dobrým zrakom a sluchom. Dokáže sa veľmi rýchlo pohybovať a vyniká špeciálnymi vlastnosťami pre prežitie v extrémnych horúčavách. Je to výnimočne čistotné zvieratko a na ELEMENTE mu hrozí vyhynutie.

IX. II. Druhy zajacov

Rabbit by Rozefire

A.)  Delagh'ansky obor

Telo je dlhé a mohutné, valcovité s pevnou kostrou, jeho dĺžka je 70 cm a viac. Pri váhe minimálne 7 kg patrí k najväčším králikom na ELEMENTE. Je pomerne krotký.

 

B.)  Lúčny modrý králik

Telo zavalité, široké, končatiny krátke a pevné. Hlava je krátka s výrazným čelom. Typické sú previsajúce dlhé uši. Je to vcelnu nedôverčivý druh králika.

 

C.)  Ohnivý južný králik

Telo valcovité, krk zreteľnejší, ušnice pevné, vzpriamené, dlhé 11 - 12 cm. Jednu dobu bol takmer vyhubený pre svoju zamatovo hebkú kožušinu.

 

D.)  Palácový králik

Telo zavalité, dobre osvalené. Uši pevné, mäsité, na konci zaoblené. Častý spoločník „malých princezničiek“ a jeden z najflegmatickejších zvierat na ELEMENTE.

 

E.)  Králik studených plání

Telo zavalité, valcovité, robusné. Radí sa medzi stredné králiky. Je veľmi rýchly a pre svoje sfarbenie ho na studených pláňach takmer nevidno.

 

F.)  Ostrovný oranžový králik

Telo mierne zavalité, uši jemnejšie, dlhé 11,5 - 13 cm. Má rád slnečné skalnaté miesta. Živý sa hmyzom. Ako spoločník je ideálny pre nenáročný chov.

 

G.)  Snežný severský králik

Telo mimoriadne osvalené a zavalité, krk krátky. Uši mäsité, vzpriamené, dĺžka 10 až 11 cm. Má veľmi hustú snehobielu srsť. Žije v norách vyhrabaných do snehu.

 

H.)  Failonský králik

Telo je zavalité, valcovité. Hlava je robustná rovnako ako celý zvyšok tela. Jeho srsť sa v lúčoch mesiace leskne striebornou farbou. Častokrát ho prezývali „mesačný plavec“, pretože miluje vodu a je to prevažne nočný tvor.

 

I.)  Trpasličí králiček

Telo je krátke, zavalité.  Hlava je pomerne veľká a široká. Pri hmotnosti cca 1 kg je najmenším králikom na ELEMENTE. Je veľmi prítulný a veľmi rád sa nosí na rukách.

Komentáre

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok