Spoločníci ELEMENTA VII.: Sovy/Pávy

Sovy a pávy sú majestátna hrdé tvory. Ich čaru podľahne nejeden človek. Sovy a pávy v ELEMENTE dokážu ovládať hypnózu. Na pokyn svojho majiteľa na pár minút zhypnotizujú obeť.

VII. I. Druhy sov

A.)  Kha´arská lesná sova

Táto sova má neuveriteľve vyvinutý sluch. Dokáže počuť i to najmenšie šuchnutie či pípnutie. Ako spoločník je veľmi verná a ostražitá. Treba byť však opatrný, pretože pri silných zvukoch môže byť agresívna.

 

B.)  Eskadrijská biela sova

Je to vynikajúci letec. Je veľmi vytrvalá a vo vzduchu obratná. Dokáže preletieť aj veľmi silnú víchricu bez ujmy. Ako spoločník je využívaná aj ako rýchly posol.

 

C.)  Iskadrijská ohnivka

Táto sova je veľmi zvláštna tým, že sa jej teplota tela, ako aj prostredie, v ktorom žije, mení v závislosti od ročného obdobia. Na jar je najradšej vo vode, v lete dokáže spáva na žeravých uhlíkoch, na jeseň vyhľadáva vysoké koruny stromov, či veže, kde je silný vietor a v zime spáva kompletne zahrabaná v snehu.

 

D.)  Sova bažinatá

Sova bažinatá je tiež prezývaná „chlpáč“. Jej perie je totiž tak dlhé a husté, že jej telo formuje na huňatú guľu. Táto sova veľa hodín denne trávy bez pohnutia s dokorán otvorenými očami. Nepohne sa ani keď sa jej niekto dotkne, preto si ju neskúsení ľahko môžu pomýliť s vycpaninou či hračkou.

 

E.)  Sova poľná – nížinatá

Tento druh sovy je prispôsobený na trávnaté oblasti. Vie síce lietať, no väčšinou sa presúva veľkými skokmi. Na hlave má typicky vytŕčajúce pierka pripomínajúce králičie uši. Ako spoločník je celkom krotká.

 

F.)  Sova studená – okatá

Najmenší druh sovy vôbec. Na prvý pohľad vyzerá veľmi nebezpečne. Jej oči sú v postavení, v ktorom to vyzerá, akoby na vás nepekne zazerala. Avšak je to mierumilovný tvor, ktorý za svoj vzhľad vďačí prírode. Nedajte sa preto mýliť prvým dojmom.

VII. II. Druhy pávov

A.)  Eskadrijský snežný páv

Tento takmer vyhubený páv patrí k veľkým vzácnostiam ELEMENTA. Je to veľmi hrdý tvor, ktorý sa ľahko urazí. Ak si však k niekomu vytvorí puto, je veľmi silné.

 

B.)  Delagh´anský modrý páv – kráľovský

Častý spoločník šľachticov, vyhľadávaný kráľovský maznáčik. Napriek tomu, že sa veľmi rád necháva hladkať a ak nemusí, neopúšťa tesnú blízkosť svojho majiteľa, nestratil nič na svojej hrdosti.

 

C.)  Kha´arsky zelený páv

Tento prevažne divo žijúci páv je veľmi plachý a získať si ho je neuveriteľne ťažké. Keďže je prispôsobený na zelené pláne Kha´aru a je veľmi rýchly, málokto má to šťastie ho vidieť, nie to vlastniť.

 

D.)  Iskadrijský hnedý páv

Tento páv je veľmi hravý a spoločenský. Má rád spoločnosť zvierat i ľudí. Osamote sa nudí a môže zatrpknúť. Je veľmi učenlivý a má veľmi elegantný let.

Komentáre

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok