Spoločníci ELEMENTA VIII. : Hady/Netopiere

The Snake by puimun

Hady a netopiere sú v spoločnosti populárne viac v negatívnom slova zmysle. Odpradávna boli považované za zvieratá z temnoty. Hady a netopiere v ELEMENTE dodávajú svojmu majiteľovi schopnosť vidieť aj v tme. (Tento bonus platí len pokiaľ sa postava zvieraťa dotýka).

VIII. I. Druhy hadov

A.)  Jazerný had

Žije prevažne pri prameňoch riek v dutých stromoch, ktoré jej zaisťujú vlhké prostredie. Spoľahlivo ho spoznáte podľa nápadnej tmavej vlnovky na chrbte a štrbinovitých červených očí. Dorastá do dĺžky 1 metra a dožíva sa cca 15 rokov.

 

B.)  Kobra lesná

Je jeden z najnebezpečnejších hadov na ELEMENTE. Jej majiteľ je zväčša „zaklínač hadov“ pretože získať náklonnosť tohto tvora je mimoriadne obtiažne. Dorastá až do dĺžky 1,7 metra a dožíva sa až 25 rokov.

 

C.)    Kobra temná

Legendy vravia, že tieto hady prišli z „druhej strany“ spolu s ostatnými temnými tvormi na ELEMENTE v dobách vojen. Je to pravdepodobne najrýchlejší had na svete. Dokáže dosiahnuť rýchlosti až 20km/hod. S plnou dĺžkou 4,5 metra patrí tiež k najväčším jedovatým hadom na ELEMENTE.

 

D.)  Dračí had

Je najjedovatejší pestro sfarbený had na ELEMENTE. Dorastá však len do dĺžky necelého 1 metra. Vyskytuje sa hlavne vo vnútrozemí v suchších oblastiach. Rád spáva v krboch na vyhasínajúcich uhlíkoch.

 

E.)  Cantasský had

Je to bežne sa vyskytujúci had najmä v okolí Cantassu. Dorastá dĺžky 1,2 metra a dožíva sa cca 10 rokov. Je to mierumilovný a pokojný had. Cez zimu sa ukladá ako jediný had ELEMENTA na zimný spánok. Prebúdza sa z neho s prvými jarnými lúčmi slnka.

 

F.)  Pawasský ostrovný had

Ide o plaché a striktne nočné zviera cez deň sa skrýva a keď ho niekto prekvapí, či vystraší, dokáže byť dosť agresívny, hoci jeho jed nie je pre človeka nebezpečný. Dorastá dĺžky cca 1,2 metra a v dobrých podmienkach sa dokáže veľmi rýchlo množiť.

 

G.)  Had kráľovský

Je to prevažne južne žijúci had. Je pokojný, máločo ho dokáže rozhodiť. Patrí medzi nejedovaté hady a už podľa jeho názvu vieme, že bol častým spoločníkom v kráľovských a šľachtických rodinách. Je pomerne malý- cca 120 cm, nemá problémy s cestovaním i na dlhé vzdialenosti.

 

H.)  Snežná kobra

Je najsevernejšie žijúci had. Je známa najmä svojimi dvomi hlavami a extrémnou odolnosťou voči chladu. Je to relatívne malý had – dospelé jedince dorastajú len do dĺžky max. 70 cm a môžu sa dožiť viac ako 20 rokov.

VIII. II. Druhy netopierov

Gray headed flying fox by shorty-antics-27

A.)  Jaskyniak ryšavý

Dĺžka tela je 8 cm, rozpätie krídiel 40 cm. Lieta veľmi rýchlo a vysoko. Je typický svojim švitorivým zvukom podobajúcim sa spevu škovránka. Je sťahovavý – známe sú prelety vyše 2 000 km.

 

B.)  Netopier ucháň

Žije najmä v lesoch a obýva dutiny stromov. Vďaka svojim nápadne veľkým uškám počuje na obrovské vzdialenosti. Dĺžka tela 4-5 cm, rozpätie krídiel 28 cm.

 

C.)  Púštny útesový netopier

Dĺžka tela 4-7 cm, rozpätie krídiel 26-30 cm. Žije prevažne na úpätí skál a útesov. Má rád vodu a ako jediný z netopierov dokáže plávať.

 

D.)  Ma'irenský hnedý netopier

Dĺžka tela 4-6 cm, rozpätie krídiel 20-27 cm. Svoje letné úkryty máva v štrbinách budov nachádzajúcich sa v blízkosti lesov. Na zimu sa sťahuje do jaskýň a štôlni. V zime hybernuje, ale občas sa prebudí. Je veľmi spoločenský netopier.

 

E.)  Netopier mohutný

Pri veľkosti 5-7 cm a rozpätí krídiel 40-45 cm je to najväčší netopier na ELEMENTE. Dožíva sa neuveriteľných 30 rokov a loví najmä pred zotmením – ešte za svetla.

 

F.)  Drakkarionský jaskynný netopier

Dĺžka tela 4-5 cm, rozpätie krídiel 28 cm. Je to vzácny druh netopiera, ktorý je na pokraji vyhynutia. Dožíva sa cca 20 rokov a charakteristickým znakom tohto druhu sú veľmi široké uši a hlava.

 

G.)  Severský netopier biely

Dĺžka tela 5-7 cm, rozpätie krídiel 37 cm. Žije na zasnežených severných pláňach. Spáva v dutinách vyhrabaných do snehu a dožíva sa cca 8 rokov. Na rozdiel od iných netopierov, ktorí na lov používajú echolokáciu, má výborný zrak, dokonca lepší ako sluch.

Komentáre

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok