Z hudobného archívu ELEMENTA II: : Piesne z ďalekého Severu 0.1

Misty Mountains by Ninjatic

Nedávno som narazila na zopár naozaj dobrých pesničiek, hodiacich sa práve pre severskú hudbu - pretože to aj je originál severská hudba (keďže ide o nórsku skupinu a Nórsko je na severe:D). A tieto dve sú zatiaľ moje úplne najobľúbenejšie. :) Časť môjho ja, ktorá je posadnutá severskou mytológiou, je v siedmom nebi. :D

Na začiatok môžem prezradiť, že obidve piesne súvisia s kráľovskou rodinou. A ak by to, nedajbože, niekoho zaujímalo, skupina sa volá Wardruna - široký repertoár vikingských pesničiek v nádhernej nórčine (nie je síce tak pôvabná ako islandčina, ale stále znie úžasne :3)

Príjemné počúvanie. :) A nezabudnite si to pustiť aj počas hrania. :D

 

I. : Kráľovná vrán

Kráľovná Verenys, ako správna kráľovná, nikdy necestuje sama. Vždy ju sprevádza jej obrovský sprievod - družina rytierov, kráľovská garda, dvorní mágovia, služobníctvo a podobne. A samozrejme vrany, havrany, či iné krkavcovité vtáky, ku ktorým má kráľovná veľmi blízko. Vycítia jej prítomnosť na míle ďaleko a priletia až priamo k nej a tak ju sprevádzajú na jej cestách. Veľmi často s ňou cestujú aj speváci a hudobníci a jednou z piesní, ktoré po ceste hrajú, je práve táto - Kráľovná vrán, zložená pre samotné Veličenstvo, aby každý už dopredu vedel, kto sa blíži na kráľovskej ceste.
Spolu s piesňou nižšie je spievaná v Starom jazyku - eskadrijský dialekt.
Fun fact : na začiatku (okolo 0:40) je počuť cinkotavý zvuk Magických kameňov, ktoré nesú mágovia vo svojich paliciach a počas piesne zazneje niekoľko vraních zakrákaní.

II. : Naudir

Čo sa týka dynastie Snowovcov, ktorí vládli Eskadrii po dlhé roky, bolo tradíciou, aby po ich boku vládol aj jeden z drakov. Naudir, celým menom Naudir par van Drahken (pretože draci nemohli mať jednoduché a stručné mená, pretože to by oni nerozdýchali), vládol po boku jedného z najväčších eskadrijských vládcov a zároveň to bol posledný žijúci drak. Keďže, ako väčšina drakov, pochádzal zo Severu, bol to drak ľadový, ale aj napriek tomu bol schopný chrliť oheň. Pieseň na jeho počesť sa po dlhé roky stala hymnou rodu Snowovcov a súčasná kráľovná ju s hrdosťou dáva zahrať svojim spevákom počas ciest po krajine.

Čo na to hovoríte? :)

- Amber

Komentáre

Re:Re:Re:Re:Beautiful :3

Queen of crows!

Re:Re:Re:Re:Re:Beautiful :3

:D Presne tak, Am. :D

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Beautiful :3

Toť live verzia (pridali tam aj husle v jednom momente). ;)
https://www.youtube.com/watch?v=CuWPsx6U8rU

Krása

Vieš ako rada by som si to počúvala celé dni :) len tá škola -_-

Re:Krása

Ja počúvam hudbu na ceste do školy, môžeš to tiež skúsiť. ;D

Re:Re:Krása

Keby mi cesta do školy trvala dlhšie ako päť minút, hneď by som si zobrala slúchadlá do uší, ale takto asi nie. :D

Krásne ♥

Milujem tvoj štýl hudby. ♥ Je naprosto úžasný a pomaly ma začínaš konvertovať, hoci aj predtým som počúvala takéto pesničky. :) Všetko je také mystické, také fantastické, proste ma to núti počúvať stále dookola. Úžasný výber pre severskú hudbu, palec hore. :3
-All

Re:Krásne ♥

To veľmi rada počujem. :) Hlavne preto, že takýto štýl hudby si zaslúži omnoho viacej pozornosti. :3 Ja na Wardrune fičím už niekoľko dní v kuse. ;)

Re:Re:Krásne ♥

Súhlasím s tebou. :3

Pridať nový príspevok